lördag, februari 15, 2014

Och vinnarna är...

Fredagen den 14 februari presenterades årets vinnare på Emmabodadagen i Broakulla Folkets Hus. Under en fullsatt galaföreställning fick pristagarna hämta sina diplom och utmärkelser (hjäpplen, en glasskulptur unik för Emmaboda kommun). Dessutom bjöds vinnarna och gästerna på underhållning av Emmaboda ungdomsorkester, Linnea Petersson med barnkörerna Sångfåglarna och Körkompisarna samt elever från årskurs 5 i Johansfors skola under ledning av Kulturskolan. Juryn hade utsett följande vinnare i de olika kategorierna:

FOLKETS RÖST - THEA FRITSCHE

Kategorin där allmänheten har möjlighet att utse sin favorit bland de femton nominerade i alla kategorier.
Totalt inkom 1.477 röster.
Flest röster fick:
Thea Fritsche


ÅRETS KRISTINA - LINNEA PETERSSON
Med outtömlig energi ger sig årets Kristina i kast med sitt kall. Man kan med fog påstå att arbete och fritid flyter tillsammans hos henne. Hon berikar bygdens musikliv och leder med varm hand både unga och äldres körer. Med sin musikaliska stora familj uppträder hon ibland i sin arbetslokal, en plats där årets Kristina ibland möter sorg men mest glädje, och årets Kristina är:
Linnea Petersson


ÅRETS KARL-OSKAR - ANDREAS GUSTAFSSON
”En vacker plats.” sa kung Oscar den andre om Emmaboda när han invigde järnvägen. Järnvägen spelar en viktig roll för årets Karl-Oskar. I stationshuset i Emmaboda finns han som älskar möten och utmaningar. Bakom disken och framför kaffevagnen på tåget ser alla ett brett leende och hör ett ”Ska det vara något mer?” på klingande dalmål. Årets Karl-Oskar är:
Andreas Gustafsson


ÅRETS UNGDOM - ROBIN BERGLUND
Årets ungdom dras till Bingo och den flärdfulla världen. Med hans verktyg gör alla som är framför det sitt bästa: upp med hakan, sträck ut ryggen och se glad ut. Årets ungdoms alster kommer vi få se spridda på tidningshyllorna runt om vår värld. Scenen och catwalken är din.
Årets Ungdom är:
Robin Berglund


ÅRETS BRAGD/HJÄLTE- ANNELI JENSEN OCH EMELIE JARL
När en bragd görs stannar tiden för hjälten. Kroppens sinnen skärps till en enda fokuserad punkt: ett avgörande här och nu. Ofta är denna punkt bara några sekunder. Att göra eller inte göra. Att bragden varit ett ögonblicks verk eller ett långsiktigt arbete spelar ingen roll.En hjälte tänker inte på konsekvenserna av utförandet av bragden: Det hårda arbetet, allt snack om att ”det går inte” och faran för sin egen hälsa. Årets bragd/hjälte är ett ögonblicksverk i form av att släcka en brand och rädda en annan människas liv.
Resolut ingripande av:
Anneli Jensen och Emelie Jarl


ÅRETS FRAMTIDSUTVECKLARE - JOHANSFORS MUSIKKÅR:
Våra sinnen behöver underhållas. En vacker yttre miljö och musikens helande kraft tar oss framåt och uppåt. Musikinstrumentens historia måste ständigt skrivas om. I en digital värld vill årets framtidsutvecklare väcka liv i de analoga instrumenten. Till sin hjälp har de valt att engagera de unga - de som ska bära facklan vidare.
Årets Framtidsutvecklare:
Johansfors Musikkår

Inga kommentarer: