torsdag, april 10, 2014

Glasjesus till Åfors


























Det har hänt stora saker som berör oss i Åfors. Under året regionteatern Kronoberg- Blekinge tillsammans med bl a medlemmar från Åforsteatern repat och arbetat med pjäsen Glasjesus i Åfors Folkets hus och meningen var att föreställningarna skulle framföras i Kosta och Orrefors, Men Kosta drogs sig ur förra veckan och Orrefors verkar inte så intresserade. 

Därför har vi Åfors Folkets hus fått förfrågan om vi vill att teaterföreställningen Glasjesus ska framföras i Åfors i sommar. Naturligtvis har vi tackat Ja till förtroendet. Detta är stort både för oss i Åfors men även för Emmaboda kommun. Det blir tio förställningar i tält vid Åfors folkets hus med premiär lördagen den 14 juni kl 16:00

Övriga speldagar:

15/6 kl 16.00
17/6 kl 19.00
18/6 kl 19.00
19/6 kl 14.00
22/6 kl 16.00
25/6 kl 19.00
26/6 kl 19.00
27/6 kl 14.00
28/6 kl 16.00

MANUS
Gertrud Larsson
REGI
Lars Sonnesjö
SCENOGRAFI och KOSTYM
Agneta A Forssell
KOMPOSITÖR
Peder Nabo
I ROLLERNA
Johannes Wanselow, Bengt Dahlberg, Saskia Husberg, Anna Maria Käll, Greger Lindquist, Mary Lou Ward, Jensy Elvung, Margaretha Eriksson, Isabelle Haag, Rebecka Holm, Ulla Kling, Eva Kraemer Karlsson, Jan Karlsson, Luisa Käll, Mariana Lundgren, Henrik Medin, Stig Olsson, Torbjörn Quist

Biljetter

Ordinarie 180 kr
Scenpass, grupp 140 kr
(Grupp min 6 personer)
Studerande och ungdom
(samt pensionärer kl 14.00) 95 kr

Biljettsläpp 1 mars 2014

Gruppbokning från 7/2

BiljettCentrum 0470-41600
Ticnet

Längd ca 2 tim 30 min inkl paus

För mer information:
Regionteaterns hemsida: Glasjesus

2 kommentarer:

Nils Bergqvist sa...

Larvigt av Kosta Folkets Hus att de inte vågar visa pjäsen. Följer de sina egna stadgar måntro, när man hindrar det fria ordet att framföras? Det är ju inte direkt några nazister som ska spela pjäsen, och den bygger på glasarbetarnas egna berättelser. Oavsett vad man tycker om Torsten Jansson, New Waves och Lessebo Kommuns satsningar, så borde olika synpunkter, åsikter och infallsvinklar kunna framföras och bli föremål för diskussion. Att strypa det fria ordet har väl inte direkt varit tradition för arbetarrörelsen i vårt land?

Nicke Grozdanovski sa...

Hej Nils!

Tack för synpunkter och jag kan hålla med dig i dina åsikter. Kosta Folkets hus fattar sitt eget beslut och det är upp till dom, däremot tycker jag det är tragiskt att kommunalrådet i Lessebo Monica Widnemark (S) uttrycker sitt stöd för beslut.

Att en Socialdemokrat står på kapitalets sida mot dom som mist sina jobb i glasriket tycker jag är tragiskt. Undrar vad dom i Hovmantorp känner det när dom nu tar över efter oss i Åfors i Augusti.

För övrigt har jag lagt in din blogg i min rullande länklista :)