fredag, april 25, 2014

Ingen premiär i dur för Johansfors

Det blev ingen premiär att minnas och berätta för barnbarnen i framtiden för Johansforsspelarna när man i kväll mötte Bäckebo borta i Nybrosexan. Förlust med hela 1-6 blev det efter 0-4 i paus. Matchen var mer eller mindre över redan efter 13 minuter då hemmalaget ledde med 3-0. Anton Larsson tvåmålskytt för hemmalaget med 2-0 efter 8 minuter snyggt ribba in och 3-0 stenhårt i mål efter just 13 minuter. 1-0 gjorde Jakob Hermansson efter fem minuter.

Sen kom JIF in i matchen och flyttade upp spelet utan att för den skull skapa några farliga chanser men ingen ska ta ifrån Johansfors deras kämpaglöd resten av matchen. Synd att man inte hade mer spets på anfallsspelet för då hade man haft chans att vända matchen. Sista tio minuter av första halvlek tar Bäckebo över igen och sätter även dit 4-0 i slutminuterna av första halvlek  genom Joel Emanuel Lindblom och var inte matchen avgjord innan så var det definitivt nu.

Andra halvlek blev mest en väntan på slutsignalen. Johansfors försökte sätta press på hemmalaget och gjorde en hyfsad andra halvlek även om man inte kunde hota Bäckebo denna kväll. Men bortsett från första 15 minuterna då JIF inte var med alls i matchen så försökte JIF trots uppförsbacken att spela fotboll. Bäckebo kontrollerade matchen och kunde öka på till 5-0 genom Kevin Kristensen  och 6-0 på en vacker frispark som slogs in av Simon Ziegenfeldt i den 79 min. Men det var Johansfors som fick sista ordet genom en stenhård frispark från Henrik Ahlströms högerfot. Målet kom i den 89 minuten. och det blev också slutresultatet.

Tuff start för JIF alltså och det blir inte lättare i hemmapremiären den andra maj då vi ställs mot en av dom stora seriefavoriterna Flerohopp. Där krävs en helt annan inställning från start om det inte ska bli ännu värre siffror än mot Bäckebo. Flerohopp hade lekstuga mot Älghult och vann med hela 11-0