måndag, maj 26, 2014

Henrik Ahlström gjorde fem mål när Johansfors vann över Älghult

Det var aldrig någon snack om var segerns skulle gå när Johansfors tog emot Älghult i kväll. Matchen slutade 8-1 efter 2-1 i paus. Henrik Ahlström hade riktig julafton, fast vi är i maj, när han satte Johansfors fem första fem mål. Precis som mot Örsjö i fredags fick Johansfors ett snabbt mål redan efter 10 sekunder denna gång. Skillnaden mot fredagens match är att JIF lyckades behålla ledningen och även utöka den för 2-0 kom i den 12:de minuten. Sen radade Johansfors upp chans efter chans men visade prov på ineffektivitet där bollarna gick överallt utom i mål. Därför blev det lite överraskande att Älghult reducerade till 2-1 i den 39 minuten. Men Älghult hade en bra period runt målet och fram till halvtidsvilan. Målskytt för bortalaget blev Karl Gustavsson.

Andra halvlek inleddes trevande men Henrik Ahlströms tredje mål i den 49:de minuten avgjorde matchen. Sen när Älghults Dennis Calmius blir frilägesutvisad i den 58:de minuten så orkar inte Älghult stå emot. Henrik Ahlström däremot fortsatte sin målproduktion när han gör 4-1 och 5-1 i den 63:de och i den 66:de minuten. Sen var han nöjd för kvällen. Henrik har med sina fem mål nu gjort sju sammanlagt i serien. Men Johansfors var inte nöjda än utan ytterligare tre mål gjordes och denna gång fick Oskar Gunnarsson i den 76:de, Stefan Persson i den 82:ndra och den sista målskytt att signera sig i protokollet denna kväll fick Erik Wikell bli i den 85:de minuten. Johansfors har nu sju poäng på sex matcher och målskillnad 17-16. Det ger en sjätteplats i tabellen.