fredag, maj 02, 2014

Mattias Evestål sänkte sin moderklubb

Det blev andra raka förlusten för Johansfors när man ikväll mötte Flerohopp i hemmapremiären. Slutresultatet skrevs till 0-3 efter samma siffror i paus. Segerorganisatör för gästerna var Johansfors produkten Mattias Evestål som gjorde två av tre målen och för övrigt spelade lysande över hela planen. Vilket nyförvärv Flerohopp fick in sent i sin trupp och han kan tillslut betyda skillnaden mellan seriesegern eller inte i höst. Victor Hellström gjorde 1-0 på nick redan efter sex minuter. 2-0 kom på ett hårt distansskott i den 28:de minuten och 3-0 i den 31:a minuten på straff. Båda målen gjordes alltså av Evestål.

Johansfors gör en bra insats över 90 minuter där man kämpar och sliter men har väldigt svårt att skapa några rejäla målchanser. Jämför man med premiären förra fredagen mot Bäckebo så var detta ett fall framåt, Man viker inte ner sig trots mål i baken tidigt och det bådar gott inför fortsättningen och framtiden. Nu gäller det bara att få in ännu mer självförtroende och det är konstigt att säga trots två raka inledande förluster att man är på rätt väg. Man skakade om Flerohopp och stoppade en tidig blödning och lyckades flytta fram spelet från egen planhalva. Målen som Niklas Johansson släpper in hade han inget att göra  Första på en stenhård nick efter en hörna, andra ett stenhård distansskott och 0-3 efter ett tveksamt dömd straff. För övrigt skapade inte Flerohopp några större chanser dom heller  Men dom är stabila bakåt  och vinner rättvist kanske något mål förstort men dom kommer vara med och slåss om seriesegern när serien summeras i höst.

Det är bara att ta med sig andra halvleken till Fagerhult nästa fredag då vi möter dom i en viktigt match mellan två lag som har noll poäng efter två omgångar.