onsdag, september 24, 2014

Inför Varberg- Hammarby



Från Varbergs synvinkel: Viktig information inför Hammarbymatchen
Från Hammarbys synvinkel: Oerhört bra fysisk status i truppen

Varberg borta under 2000-talet
120927: Superettan:2-2
131005: Superettan: 0-1



Domare:
Patrik Eriksson, Gävle
Ass. domare 1:
Magnus Vallerius, Falkenberg
Ass. domare 2:
Julia Magnusson, Göteborg
Fjärdedomare:
Granit Maqedonci, Göteborg

Påskbergsvallen är en fotbolls- och friidrottsarena i Varberg i Hallands län, Sverige. Invigningen förrättades den 2 juli 1925 av kung Gustaf V.[1] Kungen invigde radiostationen i Grimeton samma dag.
Påskbergsvallen är hemmaarena för Varbergs BoIS, som hösten 2011 vann Div 1 Södra och 2012 spelar i Superettan. Den är likaledes hemmaarena för Varbergs GIF, som historiskt är det mest framgångsrika laget i staden och vid ett par tillfällen har kvalat till Allsvenskan. 2008 fick man börja om i lägsta Hallandsserien, sedan föreningen 2007 gått i konkurs. Laget avancerade till Div 4 Elit Halland, där man hösten 2011 belade tredjeplatsen utan möjlighet till uppflyttning.
Arenan kommer att anpassas till Varbergs BoIS deltagande i Superettan 2012, bland annat kommer belysning att installeras. Påskbergsvallen måste byggas om för att uppnå kraven för svensk elitfotboll (Superettan) från säsongen 2014. Annars får Varbergs Bois åka till annan arena och spela.
Påskbergsvallen används ibland som träningsplan för svenska landslaget och för utländska lag som turnerar i Sverige, ofta inkvarterade på Comwell Varbergs Kurort, som specialiserat sig inom detta område.
Lag som Tottenham Hotspur, Manchester City, Leeds United, FC Barcelona, SS Lazio, FC Inter, FK Dynamo Moskva och Portugals herrlandslag har tränat eller spelat på Påskbergsvallen.


Inga kommentarer: