onsdag, oktober 01, 2014

Gott betyg till äldreomsorgen

Ett mycket gott bemötande, små personalgrupper och arbetet med mötesplatser är några av de positiva delar som lyfts fram i granskningen av Emmabodas äldreomsorg.

Max åtta anställda behöver en äldre omsorgstagare i Emmaboda kommun möta på en två veckors period. Detta kan jämföras med motsvarande siffra på 14 anställda under samma period i riket. Granskningen är utförd av PWC och fokuserar på hur väl kommunen lyckas i arbetet med att erbjuda en meningsfull dag, aktiviteteter och socialt innehåll.

Att äldreomsorgen i Emmaboda uppmärksammats för sina goda resultat märks också genom de många studiebesök av kommuner från hela landet. Även socialstyrelsen och SKL (Sveriges kommuner och landstinget) har uppmärksammat detta beskriver granskningsrapporten.

- Vi har haft ett så stort intresse från kommuner som vill göra studiebesök hos oss att vi i år bestämde att vi anordnar en konferens om vår äldreomsorg. Vi hoppas att vi på så sätt kan inspirera andra men också att vi i mötet med andra kommuner kan få idéer på hur vi kan bli bättre, säger socialchef Eila Medin.

Ett av de områden som granskningen pekar på kan behöva förbättras är att en större rekrytering av specialiserad kompetens inom exempelvis pedagogik och psykiatri. Även att förvaltningen i högre grad måste vara med och påverka omsorgsutbildningen så den svarar upp mot framtiden behov.

Inga kommentarer: