måndag, november 10, 2014

Alliansen vill fortsätta med politik som har misslyckats

Alliansen har nu presenterat sitt budgetalternativ. Ali Esbati, budgetförhandlare för Vänsterpartiet, konstaterar att de har kört fast i gamla hjulspår både vad gäller förslag och argumentation. Alliansen fortsätter att hävda att försämringar för dem med minst marginaler leder till fler jobb, en politik som bevisligen misslyckats.

– Det som läggs fram är inga nyheter utan en politik som leder till större arbetslöshet, urholkad välfärd och ökade klyftor. Väljarna har sagt sitt om vad de tycker om den politiken, säger Esbati.

Vänsterpartiet har varit delaktiga i att ta fram ett budgetalternativ som har en helt annan inriktning. Det innehåller till exempel stora satsningar på äldreomsorgen och förlossningsvården, höjningar av a-kassan, föräldraförsäkringen, underhållsstöd och försörjningsstöd samt en mänskligare sjukförsäkring.

– Alliansen vill fortsätta bedriva en politik vars enda resultat är att man slår mot dem som redan har en utsatt situation, och ger stora skattesänkningar till de rika. I kontrast till det så har vi fått igenom förslag i en statsbudget som innebär mest till dem som har minst från förr, minskade inkomstskillnader mellan män och kvinnor och en välfärd att lita på, avslutar Ali Esbati.

Inga kommentarer: