tisdag, januari 06, 2015

Historien höll på att upprepa sig

När junior VM finalen i hockey avgjordes i natt  höll historien på att upprepa sig. För tre år sedan vände Ryssland finalen mot Kanada och i finalen i natt så höll Ryssland på att vända igen. I mitten av andra perioden slog Kanadas Max Domi in 5-1 mot Ryssland med ett skott som enkelt slank igenom ryska målvaktens ben. Ett mål som då kändes avgörande trots att halva matchen återstod. Men det var långt ifrån över.

Rysslands replik: Tre mål på 3.16 och bara fem minuter efter Kanadas 5-1 stod det 5-4 på tavlan i slutet av andra.

I slutet plockade Ryssland ut målvakten och satsade på sex utespelare. Laget skrapade ihop ett flertal vassa chanser men Kanada höll undan och vann guld på hemmaplan inför 19 004 åskådare i ett proppfullt Air Canada Centre i Toronto. Matchen slutade 5-4.