tisdag, november 10, 2015

Budget 2016 antagen

Under gårdagens budgetfullmäktige antogs majoritetens budget där Vänsterpartiet ingår tillsammans med Socialdemokraterna. Våra tidigare samarbetspartner miljöpartiet röstade för budgeten men dom hade en skrivelse med betoning på hållbar utveckling som dom ville skulle tas i beaktande.

– Vår budget andas framtidsoptimism trots kommunens kärva ekonomiska läge säger Nicke Grozdanovski (V). Mycket tack vare att vi har en regering som satsar på välfärden kan vi göra satsningar i Emmaboda kommun.

Nicke Grozdanovski pekar bl.a. på satsningarna från regeringens budgetförslag som innebär att tillföra kärnverksamheterna pengar, det skulle bl.a. bidra till att öka bemanningen i äldreomsorgen. Om regeringens budget ger möjlighet till kostnadsfri kulturskola vill efterfölja detta. Vi kommer också att följa upp regeringens budgetförslag om att alla barn ska ges möjlighet att finnas med i en eller flera sommaraktiviteter. Emmaboda kommun har under flera år haft en mycket god verksamhet där barn och unga får möjligheter att delta i olika ferieverksamheter men vår förhoppning är att kommunerna ska få ett stöd som bidrar till att vi kan bredda denna verksamhet.

– Emmaboda kommun ligger i framkant inom många verksamhetsområden och vi är väldigt stolta över personalens insats säger Grozdanovski. Därför har vi förutsättningar att fortsätta på den inslagna vägen och leda den framtida utvecklingen. Där ska politiken ge verksamheten förutsättning att bedriva en framgångsrik verksamhet.

Det finns en oro i världen. En oro som tvingar människor från olika länder att fly för sina liv. Dessa människor ska vi välkomna till kommunen. Vi ska skapa goda förutsättningar för ett nytt liv här, lära av varandra och se varandra som en tillgång. Alla som kommer till Emmaboda kommun ska känna sig välkomna.

– Vi måste fortsätta att ta vara på dom nyanländas kompentens och erfarenhet fortsätter Grozdanovski Vi måste också integreras med dom lika enkelt som dom måste integreras med oss som redan bor här. Här är vi på rätt väg med att skapa mötesplatser. På så sätt skapar vi ett sammanhållet samhälle och det behövs i dessa tider.

Vidare tar Grozdanovski upp andra exempel på socialdemokraternas och vänsterpartiets välfärdssatsningar. Barn och unga ska få en bra start i livet. Genom förskolans och skolans verksamhet ska barn såväl som föräldrar känna sig trygga och ges möjlighet till att påverka utbildning och utveckling som i sin tur skapar framtidstro. Vi är, t.ex. på gång att bygga ny förskola i Emmaboda tätort. Oavsett om människor har särskilda behov eller ej vill vi att alla ska känna samma trygghet. Alla ska ges ett utrymme till att påverka sin vardag, och utvecklingen i samhället. Vi vill att Emmaboda kommun ska upplevas som en miljö att utvecklas i för alla människor.

Inga kommentarer: