fredag, augusti 05, 2016

Oavgjort mot Colombia i OS premiären

Sveriges herrar i fotboll gick in i OS- turneringen i natt när Colombia stod för motståndet. Det blev en jämn och spännande tillställning som slutade 2-2 efter att Colombia tagit ledningen med 0-1 och Sverige vänt på steken till ledning 2-1. I den 43:e minuten slog Mikael Ishak till med ett drömmål när han kvitterade till 1-1 för Sverige. En dryg kvart in i den andra halvleken skulle Sverige dessutom ta ledningen när Robin Quaison avlossade bössan. På målvaktsreturen som följde dök Astrit Ajdarevic upp stötte in 2-1 till Sverige efter 62 minuters spel. Glädjen blev dessvärre kortvarig för svenskarna. Cirka tio minuter efter ledningsmålet blåste domaren Farhad al Mirdasi straff för Colombia när ett inlägg studsade upp på Joakim Nilssons hand. Dorlan Pabon klev fram och kvitterade med en stenhårt avslut. När tre minuter återstod av ordinarie matchtid var Colombia ytterst nära att forcera in ett ledningsmål. Sveriges målvakt Andreas Linde höll då Sverige kvar i matchen med en snabb reflexräddning.
I den sista matchminuten var det Sveriges tur att testa lyckan. Muamer Tankovic avlossade ett skott strax utanför straffområdet men den colombianske målvakten kunde enkelt rädda avslutet. En poäng gör att gruppen är vidöppen och att nästa match mot Nigeria blir otrolig viktig. Nigeria som i natt slog Japan i en galen match med 5-4. Oghenekaro Etebo stod för hela fyra av Nigerias mål och blev stor matchhjälte.

När Sydafrikas Mothobi Mvala drog på sig sitt andra gula kort i den 59:e minuten skruvade Brasilien upp tempot rejält. Hemmafavoriten radade upp chanser anförda av storstjärnan Neymar, utan att spräcka målnollan. Den bästa chansen kom i 69:e minuten när Luan hittade Gabriel Jesus vid bortre stolpen. Anfallaren hade helt
öppet mål men sköt i stolpen. Neymar hotade flera gånger, bland annat med ett tungt distansskott som smekte ribban, men lyckades inte frälsa sitt Brasilien. Matchen slutade 0-0 trots att brassarna länge var en man mer.

Övriga matcher Danmark spelade 0-0 mot Irak i samma grupp som Brasilien och Sydafrika.

Mexiko - Tyskland 2-2
Fiji - Sydkorea 0-8

Honduras - Algeriet 3-2
Portugal - Argentina 2-0